Σας Ταξιδεύουμε σε Αράχωβα, Όσιο Λουκά και Δίστομο

Αναχώρηση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από το σημείο του ραντεβού μας για την ημερησία εκδρομή μας.

Με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι και ξεμούδιασμα θα ανηφορίσουμε στον Μπραλο για να κατευθυνθούμε στην Μονή του Οσίου Λουκά. Η Μονή Οσίου Λουκά βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του Όρους Ελικών, κάτω από την ακρόπολη του Αρχαίου Στείριου. Η απαρχή της μοναστικής δραστηριότητας στην περιοχή ξεκινάει από τον ίδιο τον Όσιο Λουκά, όταν ασκήτευσε εκεί στα τελευταία χρόνια της ζωής του, από το 946 έως το 953. Ιστορικά στοιχεία για το μοναστήρι μας παρέχουν δύο αξιόπιστα κείμενα: ο Βίος του Οσίου και οι Ακολουθίες της Κοιμήσεως και της Ανακομιδής του λειψάνου του. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και περιήγηση στην μονή.

Επόμενος προορισμός μας το μαρτυρικό χωρίο του Δίστομου. Το Δίστομο είναι ημιορεινή Κωμόπολη της επαρχίας Λιβαδειάς του νομού Βοιωτίας. Το Δίστομο έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τη σφαγή που πραγματοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου του 1944. Την ημέρα αυτή οι Γερμανοί προχώρησαν σε εκτεταμένες σφαγές αφήνοντας πίσω τους 223 άμαχους νεκρούς: γυναίκες, άνδρες ανάμεσά τους και βρέφη. Η θηριωδία αυτή ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή και ακόμα και σήμερα προκαλεί συγκίνηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η αγωγή των θυμάτων του Διστόμου εναντίον του Γερμανικού Δημοσίου, θέμα που αποτελεί παγκόσμια είδηση και πάντα παρακολουθείται με ενδιαφέρον εδώ και αρκετά χρόνια με πρωτοπόρους στον αγώνα της δικαίωσης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ξεναγηθούμε στο μουσείο και για όσους το επιθυμούν στο μνημείο πεσόντων.

Αναχώρηση για την Αράχωβα. Η Αράχωβα είναι ορεινή κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 950 μέτρων. Αποτελούσε έδρα[1] του ομώνυμου δήμου μέχρι τα τέλη του 2010 ενώ με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, του οποίου αποτελεί Δημοτική Ενότητα. Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 2.657 κάτοικοι. Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα (153 χιλιόμετρα). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και για μεσημεριανό φαγητό.

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις επιστρέφουμε στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε κατά τις πρώτες βραδινές ώρες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι εικονικό και γίνονται αλλαγές ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο που έχουμε η άλλων εξωτερικών παραγόντων και κατόπιν συνεννοήσεις με τον υπεύθυνο της εκδρομής.

Τιμή ανά άτομο: 25 ΕΥΡΩ

Τηλέφωνα Κρατήσεων: +30 24320 24144 | +30 6974471287

Μοιράσου αυτή τη σελίδα στα social media