Σας Ταξιδεύουμε σε Αίγινα, Αγ. Νεκτάριο, Αγ. Μηνά και Ναό της Αφαίας την Κυριακή 05 Νοεμβρίου

Αναχώρηση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από το σημείο του ραντεβού μας με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στον Πειραιά και επιβιβαζόμαστε στο καράβι για το νησί της Αίγινας.

Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου, ενώ την ίδια ονομασία έχει η πρωτεύουσα και κύριος λιμένας του νησιού. Άφιξη στην Αίγινα μετά από μία ώρα περίπου, επιβίβαση στο λεωφορείο για να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή Κοντός. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης είναι θαυματουργός διότι, πιστεύεται ότι πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Μετά το πέρας της λειτουργίας θα επισκεφτούμε τη μονή του Αγίου Μηνά όπου θα έχουμε και εκεί ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Το μοναστήρι του Αγίου Μηνά είναι ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία και καλά οργανωμένα μοναστήρια της Αίγινας. Είναι γνωστό για τις επιδόσεις του στην ιεροραπτική και την ψαλτική. Δύο εκκλησιαστικές τέχνες που ασκούν με ιδιαίτερη προσήλωση οι μοναχές.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ναό της Αθηνάς Αφαίας, όπου το ιερό είναι αφιερωμένο στην ομώνυμη θεότητα την Αθηνά. Η Αφαία ήταν μία θεά στην ελληνική μυθολογία, που λατρευόταν σχεδόν αποκλειστικά στο νησί της Αίγινας. Ξεκίνησε ήδη από τον 14 ο αιώνα π.χ. ως τοπική θεότητα που σχετίζεται με την γονιμότητα και τον αγροτικό κύκλο.

Επιστροφή στην Αίγινα και ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας. Επιβίβαση στο καράβι το μεσημέρι , αναχώρηση για Πειραιά και άφιξη μετά από μία ώρα περίπου. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας αργά το βράδυ.

*Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και γίνονται αλλαγές ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο που έχουμε η άλλων
εξωτερικών παραγόντων και κατόπιν συνεννοήσεις με τον υπεύθυνο της εκδρομής.

Τιμή ανά άτομο: 55 ΕΥΡΩ

Τηλέφωνα Κρατήσεων: +30 24320 24144 | +30 6974471287

Μοιράσου αυτή τη σελίδα στα social media